Enamik muusikakooli vanu klavereid rändab Kalamaja uude kooli

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muusikakooli Männimäe-periood saab homme otsa. Sakala fotograafil õnnestus jäädvustada üks viimastest asenduspinnal antud tundidest, milles õpetajate valvsa silma all lihvis trompetimängu Hans-Kristjan Reimann.
Viljandi muusikakooli Männimäe-periood saab homme otsa. Sakala fotograafil õnnestus jäädvustada üks viimastest asenduspinnal antud tundidest, milles õpetajate valvsa silma all lihvis trompetimängu Hans-Kristjan Reimann. Foto: Elmo Riig

Enamiku kümmekonnast klaverist, mille oma majja naasev Viljandi muusikakool oksjonile oli pannud, ostis Tallinna Gustav Adolfi nimelise gümnaasiumi direktor Hendrik Agur sügisel avatava koolihoone tarbeks.

Muusikakooli direktor Tonio Tamra kinnitas, et maha müüdi kõik klaverid peale ühe üsna ajahambast kannatada saanud pilli. See oli omadega täiesti läbi ega leidnud omanikku isegi ühesendise alghinnaga.

«Oksjon läks väga hästi ja hinnad kerkisid ka üsna kõrgele,» lausus Tonio Tamra rahuloluga. «Saadud raha eest saime kohe uusi klavereid asemele osta ning tegelikult viidi minema ka see klaver, mis müümata jäi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles