Häälesta raadio ja pane tantsujalg alla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tantsida võib täna kodus, rahvamajas või minna ühistantsule kultuuriakadeemia hoovi. Rahvusvahelise tantsupäeva tähistamine algab raadio vahendusel kell 13.05.

Rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi veebileht annab teada, et seekord tantsitakse tantsupäeval Kassari-tantsude perekonda kuuluvaid kontratantse, mis olid levinud Eesti põhjarannikul. Kristjan Torop on kirjeldanud oma raamatus «Kontratantsud» , et need on alguse saanud Inglismaal juba XVI sajandil ning seejärel tunginud mujale Euroopasse, mõjutades nii seltskonna- kui rahvatantsu repertuaari. Eestis tulid kontratantsud kasutusele XIX sajandil. Kassari-tantsude tüüpmotiivid on liikumine sõõris päri- ja vastupäeva ning kätlemine.

Ühistantsust osavõtjatele esitab Vikerraadio täna kell 13.05 sobiva muusika. Kavas on kassariik, ingliska, «Oige ja vasembat» ning «Oige ja vasemba».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles