Viljandimaa kutseõppurid lähevad medaleid püüdma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval nädalal peetakse Eesti Näituste messikeskuses kutsehariduse suurüritus «Noor meister 2017».
Tuleval nädalal peetakse Eesti Näituste messikeskuses kutsehariduse suurüritus «Noor meister 2017». Foto: SA Innove

Tuleval nädalal peetakse Eesti Näituste messikeskuses kutsehariduse suurüritus «Noor meister 2017». Kahepäevasel oskuste proovil osalevad ligi 400 Eesti parimat kutseõppurit 31 erialal. Viljandimaalt sõidab Tallinna tiitli pärast võistlema 20 õpilast, neist 12 Viljandi kutseõppekeskusest ning kaheksa Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist.

Seitsmendat korda koondab konkurss «Noor meister» kaheks päevaks Tallinna kokku Eesti kutseõppurid. Ligi 400 parema ametiõppija seas võistlevad Viljandimaa noored 11 erialal.

Viljandi kutseõppekeskusest asuvad võistlustulle ehitusviimistleja, elektrik, kaks IT-spetsialisti, kaks keevitajat, kaks keskkonnatehnika lukkseppa, pagar, plaatija ja kaks restoraniteenindajat. Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist võistlevad noore meistri tiitlile kondiiter, pagar, raamatupidaja, kaks restoraniteenindajat ja kolm sekretäri.

Võistlused muudab põnevaks see, et etteantud tööülesanded tuleb kvaliteetselt täita väga piiratud aja jooksul.

Lisaks kutsemeistrivõistlustele saab 4. ja 5. mail Eesti Näituste messikeskuses teoks haridusmess, kus kutseõppevõimalusi tutvustavad 28 kutse- ja rakenduskõrgkooli. Erialavalikul on abiks Rajaleidja karjäärinõustajad ja 11 töötuba ametite katsetamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles