Kakssada ratturit osaleb heategevuslikul sõidul Tartust Viljandisse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattasõidu ühine start on 30. aprillil kell 9 Tartu kaubamaja kõrval Küüni tänaval.
Rattasõidu ühine start on 30. aprillil kell 9 Tartu kaubamaja kõrval Küüni tänaval. Foto: Erakogu

Pühapäeval läbib 200 ratturit ligi 160 kilomeetri pikkuse teekonna Tartust Otepää ja Tõrva kaudu Viljandisse.

«Hawaii Express Gran Fondo Estonia» Tartu–Viljandi rattasõit on suur ühisüritus, kus eesmärk pole võistlemine.

Ettevõtmise peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni sõnul pole kevad rattaspordi huvilisi soosinud, mistõttu on sõit Tartust Viljandisse sel aastal paljudele harrastajatele suur ettevõtmine. «Sõidu lõpus saab igaüks oma jõuvarud proovile panna veel Viljandis Kõrgemäe tõusul, kus on ajavõtuga kiirenduslõik ning kuhu pealtvaatajad võivad osalejaid ergutama tulla,» selgitas Johanson.

Registreeritud osalejatele on tagatud rattaraja turvamine, teenindus ja toitlustus. Rada läbitakse erinevates tempogruppides, mida juhendavad kogenud ratturid.

Triatloniklubi TriSmile korraldatava rattasõidu eesmärk on aidata kaasa, et kõik osalejad saaksid korraliku koormuse ja sportliku päeva. «Kevadine Tartu–Viljandi ning 20. augustil kavas olev Tallinna–Tartu »Hawaii Express Gran Fondo« on toredad teetähised suvise hooaja eel ning mõeldud kõigile, kes soovivad nautida rattasõitu ja sportlikku seltskonda,» ütles Juhanson.

Rattasõidu ühine start on 30. aprillil kell 9 Tartu kaubamaja kõrval Küüni tänaval ning esimesi rattureid oodatakse Viljandis Kõrgemäe tõusul umbes kell 13.45. Lõpetamine on Viljandi Kesklinna kooli juures.

Sõidu osalustasudest tehakse ühisannetus koostöös Tartu ülikooli kliinikumi lastefondiga, et aidata 10-aastast Jürgenit ja tema peret. Jürgen sattus 2016. aasta suvel uppumisõnnetusse ja sai raske peaaju kahjustuse. Annetus läheb Jürgeni taastusravi toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles