Naastrehvide kasutusaeg pikenes nädala võrra

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet soovitab talverehvide vahetamisega veel oodata.
Maanteeamet soovitab talverehvide vahetamisega veel oodata. Foto: Elmo Riig

Kevade kohta tavatult külm ja tuisune ilm võib muuta liiklemise ohtlikuks, mistõttu lubavad politsei- ja piirivalveamet (PPA) ning maanteeamet mai esimesel nädalal naastrehvidega sõita. 

„Jätkuva lume- ja tuisuohu tõttu lubame erandkorras naastrehvidega sõita ka mai esimesel nädalal. Seadus seda küll ette ei näe, aga seadus ei arvesta ka praeguse erakordselt külma kevade ja tavapäratu libedusega, mis muudavad liiklemise ohtlikuks,“ rääkis PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe. „Kõige tähtsam on, et autos olevad inimesed jõuaksid tervelt ja turvaliselt sihtpunkti,“ lisas Tikerpe selgituseks, miks mai esimesel nädalal naastrehvidega sõitmisele karistust ei järgne. 

„Korralike rehvideta pole võimalik turvaliselt sõita, kuid peame arvestame, et ainult rehvid ei taga ohutust ning rehv iseenesest ei hoia sõidukit teel ega päästa õnnetusest. Kõige tähtsam on siiski juhi käitumine – teeoludega arvestamine ning nendele vastava sõidukiiruse valik,“ kõneles maanteeameti liiklusohutusosakonna ekspert Villu Vane.

Naastrehve lubatakse kasutada kuni märtsi lõpuni, talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini. Tänavu erandkorras võib naastrehvidega sõita 7. maini. Lamellrehviga on lubatud sõita aasta läbi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles