Kergejõustiklased saavad hulga spordivahendeid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustikuseltsi Sakala eestvedaja ja treeneri Tiit Aru sõnul on spordikool ja selts aastate jooksul inventari täiendanud, kuid näiteks tõkked on sagedasest parandamisest hoolimata kasutuskõlbmatuks muutunud.
Kergejõustikuseltsi Sakala eestvedaja ja treeneri Tiit Aru sõnul on spordikool ja selts aastate jooksul inventari täiendanud, kuid näiteks tõkked on sagedasest parandamisest hoolimata kasutuskõlbmatuks muutunud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soome spordivahendite tootja toob kevadeks Viljandi staadionile kogu vajamineva inventari ning linn maksab selle eest veidi üle kahe miljoni krooni.


Linnapea Kalle Jentsi sõnul arutati enne riigihankesse soovide kirjutamist pikalt, kas kõiki neid vahendeid, mida sportlased soovisid, on ikka vaja ning lõpuks leiti, et mõistlik on osta ikkagi kogu komplekt.


Elektrooniline ajavõtt



Nii saavadki Viljandi kergejõustiklased elektroonilise ajavõtusüsteemi koos tuulemõõtjatega, korralikud tablood ja varikatused, kuid mis kõige tähtsam: korralikud spordivahendid.



Rahvusvahelise kergejõustikuliidu sertifikaadiga odade, ketaste ja kuulide kõrvale ostetakse treenimisvahendeid.



Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürissoni kinnitusel võivad kergejõustiklased ja jalgpallurid uue inventariga igati rahule jääda. «Jalgpalliliidu soovitusi järgisime staadionile traktorit ostes,» rääkis Jürisson. «See tuleb trummelniidukiga, mis lisaks niitmisele ka tasandab platsi.»



Kogu inventari ja traktori toob Viljandisse 2,36 miljoni krooni eest Soome tootja Kerko Sport OY, kelle vahendid on ka äsja Tartus valminud sisehallis ning Helsingi olümpiastaadioni harjutusväljakul.



Viljandi kergejõustikutreener Tiit Aru ei osanud Kerko Spordi toodete kohta hinnangut anda. «Olen asja natukene uurinud ja üldiselt ollakse Kerko asjadega rahul,» sõnas ta.



Ostetavate vahendite kirjeldusega tutvunud Aru sõnul erinevad staadioni vana ja maikuuks saabuv inventar nagu öö ja päev. «Näiteks tõkkeid meil varem nagu polnudki,» nentis ta. «Olid mingid lagunevad jäänused, mis pärinesid ehk 1989. aastast.»



Valmiva staadioni kohta Aru veel hinnangut anda ei tahtnud, sest palju sõltub tema sõnul ka sellest, kui kvaliteetselt tööd tehakse. «Ma ei tea veel sedagi, kes paneb maha rajakatte,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles