Viljandimaalased valmistuvad töödele talgutel pihta andma

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistegemise päev tuleb taas ning sõprus- ja kogukonnad saavad kokku, et oma järge ootavatele töödele pihta anda. Viljandimaal oli eile võimalik valida 81 talgupaiga vahel, kus jõukohaseid ülesandeid jagub igas eas vabatahtlikele.
Ühistegemise päev tuleb taas ning sõprus- ja kogukonnad saavad kokku, et oma järge ootavatele töödele pihta anda. Viljandimaal oli eile võimalik valida 81 talgupaiga vahel, kus jõukohaseid ülesandeid jagub igas eas vabatahtlikele. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Veidi enam kui nädala pärast kogunetakse üle Eesti taas «Teeme ära!» talgupäevadele. Viljandimaal oli eilseks üles antud 81 talgute paika, kuid osas neist on töö juba ära tehtud ning mõnel pool tehakse seda veidi varem või hiljem üleriigilisest ettevõtmisest, mille kuupäevaks on märgitud 6. mai.

Jõukohast tegemist leiab «Teeme ära!» kodulehel kirja pandud talgukohtadest igas eas huviline. Enamasti on pakutavate tööde seas tavakohased heakorratööd: võsalõikamine, koristustööd, hekkide hooldamine ja muu säärane. Leiab aga ka mõttetalguid ja kitsamate sõpruskondade ühised ettevõtmisi. Nii koguneb Hallistes 18 inimest selleks, et üht endi seast aidata: tema maja katus vajab vahetamist. Pärast seda aga istutakse maha ning arutletakse selle üle, kuidas veel kogukonnale kasulik olla.

Karksi valla ametnikud kogunesid talgutele aga juba 27. märtsil, kui üheskoos võsa lõikasid ja oksi põletasid. Talgujuht, valla keskkonnaspetsialist Tiia Kukk ütles, et nõnda vara otsustati ühistöö ära teha proosalisel põhjusel. «Tahtsime okste põletamisega ühele poole saada enne, kui kulupõlengu oht suureks muutub.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles