Akadeemia kolib kaunid kunstid Tartus õppivatele tudengitele lähemale

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Toomemäel vanas anatoomikumis, mis oli algusaegadel arstiõppe päralt, saavad tudengid sügisest muu hulgas õppida umbes kümmet Viljandi kultuuriakadeemias pakutavat ainet.
Tartus Toomemäel vanas anatoomikumis, mis oli algusaegadel arstiõppe päralt, saavad tudengid sügisest muu hulgas õppida umbes kümmet Viljandi kultuuriakadeemias pakutavat ainet. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui mõnel Tartu ülikooli tudengil tekib soov lisaks kohustuslikele ainetele läbida Viljandi kultuuriakadeemia pakutav regilaulu või loomaliku liikumise kursus, saab ta selle sügisest läbida Toomemäel vanas anatoomikumis.

Nimelt alustab septembris Tartu ülikooli juures tööd kunstide keskus, mida juhib Viljandi kultuuriakadeemia õppe- ja arendusdirektor Tuulike Kivestu, kes on Sakala lugejatele tuttav jänesepiltide kaudu, mida ta aeg-ajalt lehelugude illustreerimiseks joonistab.

Tuulike Kivestu ütles, et uue osakonna juhtimine ei tähenda, et tema töökoht hakkaks olema ainult Tartus, sest kultuuriakadeemia ei vii ühtegi oma õppekava Tartusse. Seal hakkab ta koordineerima kaunite kunstidega seotud kursusi alates fotograafiast ja lõpetades koomiksite joonistamise või prügi õmblemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles