Veerand riigikaitse laagrilistest pages pärast esimest ööd

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need vaprad Viljandi kutseõppekeskuse õpilased, kes eile riigikaitselaagrisse alles olid jäänud, ei näinud enam põhjust alla vanduda, kuigi ilm neile armu ei andnud. Esmaspäevast tänaseni kestev laager on koolis õpetatava riigikaitseõppe praktiline osa.
Need vaprad Viljandi kutseõppekeskuse õpilased, kes eile riigikaitselaagrisse alles olid jäänud, ei näinud enam põhjust alla vanduda, kuigi ilm neile armu ei andnud. Esmaspäevast tänaseni kestev laager on koolis õpetatava riigikaitseõppe praktiline osa. Foto: Elmo Riig

«Natuke on märg, pole viga,» julgustas riigikaitselaagri ülemus Oscari Moks Viljandi kutseõppekeskuse noori eile Välustes põllule kõhuli viskama, et relvaga sööstmist harjutada. Neljandik õppureid oli aga hoopis laagrist minema sööstnud juba eelmisel päeval.

Sakala maleva nooreminstruktor Oscari Moks tunnistas, et nii külmades ja märgades oludes pole riigikaitseõppe praktilist osa läbivad kooliõpilased pidanud varem kolme ööd Väluste metsade vahel veetma, sest tavaliselt on see laager korraldatud mai lõpus või juuni alguses. Seekord ei võimaldanud väljaõppeplaan aga muud aega kui talvise aprilli viimane nädal. 

Esmaspäeval alanud laagrist lahkus teisipäeval 23 noort 90-st. Moksi sõnul mindi nii tervislikel põhjustel kui ka seetõttu, et enam lihtsalt ei jõutud. See, kuidas keegi vastu peab, sõltub varasemast ettevalmistusest. «Kui on harjutud ainult arvutihiirt liigutama, siis ongi raske,» tõdes Moks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles