Kriitika alla sattunud auhinnasummad said juriidiliselt korrektseks

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhinnasummade erinevust on mulluselt pjedestaalilt hästi näha. Meeste võitja Ibrahim Mukunga käes olev kott varjab arvu 800.
Auhinnasummade erinevust on mulluselt pjedestaalilt hästi näha. Meeste võitja Ibrahim Mukunga käes olev kott varjab arvu 800. Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel sotsiaalmeedias soolise diskrimineerimise tõttu kriitikatule alla langenud ümber Viljandi järve jooksu korraldustoimkond tegi esmaspäeval preemiaraha jaotuse ümber ning saavutas seadusega sobiva lahenduse, kuid rahulolematus sellega täielikult ei vaibunud.

Diskussioon, mis võttis kõige suuremad tuurid üles naisõiguslaste Facebooki grupis «Virginia Woolf sind ei karda!» sai alguse 20. aprillil jooksu kodulehel avaldatud teatest, kus muu hulgas öeldi, et 3400 euro suurusest preemiafondist läheb meeste võitjale 800 ja naiste parimale 500 eurot. Esmalt Facebookis ja seejärel Postimehe võrguväljaandes avaldatud kommentaaris taunis sellist vahetegemist ka võrdõiguslikkuse volinik Liisa Pakosta, kes avaldas lootust, et jooksu korraldajad jõuavad veel viga parandada ning naiste preemiat 300 euro võrra suurendada.

Jooksu peakorraldaja Mati Jürissoni sõnul polnud 20. aprillil avaldatud teate sõnastus täpne, sest meestele eraldi preemiat ette nähtud ei olnudki. Suurim auhinnaraha on viimastel aastatel olnud 800 eurot ja selle on alati saanud mees, kuid seda seepärast, et summa on määratud üldvõitjale ning ükski naine pole seni esimesena järvele ringi peale teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles