Heategevuslik teatejooks ootab osalejate rekordit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatejooks
Teatejooks Foto: Elmo Riig

Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus saab 11. mail teoks 25 paigas ning korraldajate sõnul oodatakse sellest osa võtma rekordilist arvu V–IX klassi lapsi. Jooksule saab registreerida 2. maini.

Üks teatejooksu eestvedajatest Erik Pallase ütles, et rekordilise osavõtjate arvu saavutamiseks on kõik lapsed ja noored oodatud registreeruma. «Kutsume osalema kõiki noori, kellele meeldib liikuda ja kes soovivad anda oma panuse heategevusse,» kutsus Pallase. Senine osalejate rekord pärineb eelmisest aastast, kui jooksul osales üle 9500 lapse.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevusse. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma moraalse panuse nende eakaaslaste jaoks, kes on õnnetu juhuse või haiguse tõttu liikumisvõime kaotanud.

Teatejooks on samal ajal 25 paigas üle Eesti, sealhulgas Viljandis.

Kõigis linnades peetakse teatejooks viies vanuserühmas: viienda, kuuenda, seitsmenda, kaheksanda ja üheksanda klassi noortele. Osalema oodatakse kaheksaliikmelisi võistkondi, kus vähemalt pooled osalejatest on tüdrukud. Iga osaleja jookseb kohast olenevalt 200–400 meetrit. Täpsemad võistlusreeglid on üleval kodulehel www.teatejooks.ee. Teatejooksust osavõtt on kõigile osalevatele lastele tasuta ning registreeruda saab hiljemalt 2. mail kodulehel www.teatejooks.ee.

Lapsed juhivad jooksuga tähelepanu annetamisvõimalustele. Tänavuse jooksu fookuses on kaheksa-aastase Aleksei ja 17-aastase Matsi ravi toetamine. Mats on varem ka ise teiste laste aitamiseks teatejooksul osalenud, kuid kolm aastat tagasi kaotas ta südame seiskumise tõttu liikumis-, nägemis- ja kõnevõime. Aleksei kaotas liikumisvõime sügisel põetud raske haiguse tagajärjel. Mõlemad vajavad paranemiseks taastusravi tavapärasest suuremas mahus. Teatejooksu toetajate abiga toetatakse laste järjepidevat ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsiooni keskuses (HNRK). Kolmandik kogutud summast läheb teiste liikumisvõimetute laste ravi toetuseks HNRK-s.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi HNRK-s saab toetada, helistades aasta läbi avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles