Kui teater kolib kinno

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haig («Neli pulma ja üks matus») säras Tom Stoppardi vaimukas situatsioonikomöödias, mis kanti üle The Old Vici teatrist Londonis.
David Haig («Neli pulma ja üks matus») säras Tom Stoppardi vaimukas situatsioonikomöödias, mis kanti üle The Old Vici teatrist Londonis. Foto: Manuel Harlan

Tallinna ja Tartu rahvas on saanud sel aastal juba neljal korral kinos nautida London National Theatre otseülekandeid. Viies raksakas lisas õnnelike hulka ka Viljandi Centrumi kino publiku.

Iseenesest on pakkumine ahvatlev: Tom Stoppardi kultusteos «Rosencrantz ja Guildenstern on surnud». Peaosades ülemaailmset tuntust kogunud Daniel Radcliffe, Joshua McGuire ja David Haig. Otseülekanne legendaarsest The Old Vici teatrist Londonis. Kirsiks tordil teadmine, et see on väikest viisi juubelipidu. Nimelt tähistatakse David Leveaux’ uuslavastusega 50 aasta möödumist näidendi kirjutamisest.

Inglismaa asub meist tüki maad lääne pool, seega on igati arusaadav, et ülekanne algab alles kella üheksast õhtul. Kohalikus puhvetis aega parajaks tehes on siiski päris veider mõelda, et vaatad ujedalt mööda sombust Tallinna tänavat vuravaid autosid ning oled hetke pärast telesilla abil kuningriigi ühes vanimas, 200 aastat tegutsenud teatrimajas ja näed justkui esireast maailma nimega näitlejaid endast sada kümmet protsenti välja kühveldamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles