Kuus Viljandi õpilast esinevad teadusfestivalil

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaste teadusfestival on nädala teisel poolel Tallinna lauluväljaku siseruumides.
Õpilaste teadusfestival on nädala teisel poolel Tallinna lauluväljaku siseruumides. Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX

Õpilaste teadusfestivali teise vooru pääsenud 83 õpilasteadlase seas on viis Viljandimaa noort, kes esinevad neljapäeval ja reedel Tallinnas stendiettekandega.

Eesti Teadusagentuuri korraldataval festivalil on võimalik tutvuda õpilaste teadustöödega. Kavas on põnevaid etteasteid, mänge ja katseid, esinevad teadusteatrid, osaleda saab töötubades ja nautida suure lava programmi. Oma esimesi teadusprojekte tutvustavad ka algkooliõpilased.

Tallinna lauluväljakul korraldataval üritusel esinevad stendiettekannetega õpilaste teadustööde riikliku võistluse  83 paremat, kelle hulgast selguvad 28. aprillil preemiate ja eriauhindade saajad.

Viljandimaalt on viis osalejat.

Margus Hanni on Kitzbergi gümnaasiumi XII klassi õpilane, kelle teadustöö kannab pealkirja «Askorbiinappe mõju inimese organismile ja selle sisaldus erinevates puuviljades ja marjades».

Merin Jõekäär õpib Viljandi gümnaasium XII klassis ja tema tegi töö «Koolistress Viljandi gümnaasiumi õpilaste seas».

Kaire Kannistu ja Annika Kutti on Viljandi gümnaasium XII klassi õpilased ja nende uurimustöö on «Enesehinnang ja enesetõhusus gümnaasiumi õpilaste seas kahe Lõuna-Eesti gümnaasiumi, riigigümnaasiumi ja omavalitsusgümnaasiumi näitel».

Kristiina Kase õpib Viljandi gümnaasiumi XI klassis ja tema uuris teemat «Mõtisklused ja mälestused proosas: Mihkel Raua »Musta pori näkku« ja Peeter Sauteri »Lapsepõlvelõhn«».

Hannabel Kruusmäe on samuti Viljandi gümnaasium XI klassi õpilane, kes uuris teemat «Sõnastusstiili kirjeldamine Paavo Matsini »Gogoli disko« näitel».

Tänavu laekus võistlusele 136 tööd 166 õpilaselt.

Loo esialgses variandis oli välja jäänud Annika Kutti nimi, kes koostas teadustöö koos Kaire Kannistuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles