Juhtkiri. Kosutavalt üllatuseta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Prantsusmaa presidendivalimised on tähtsad kogu Euroopa Liidule. Kui teise vooru oleksid edasi pääsenud Kremliga sõbralikes suhetes olev Marine Le Pen ja kommunist Jean-Luc Mélenchon, tähendanuks see, et Prantsusmaa saab liiduvastaselt meelestatud riigijuhi. Euroopa Liidu ühtsus on pärast Brexitit aga niigi habras.

Le Pen pääses küll edasi, Mélenchon, kes ei tuleks Balti riikidele Venemaaga konflikti sattudes appi, aga mitte. Parima tulemusega jõudis viimasesse vooru hoopis Emmanuel Macron. Ainus kandidaatidest, kes toetab tingimusteta Euroopa Liitu ega ole näidanud üles pehmust Venemaa-vastaste sanktsioonide suhtes.

Väärib märkimist, et ehkki rebimine oli nelja favoriidi vahel ootuspäraselt tihe, kujunesid esimese vooru tulemused tähelepanuväärse täpsusega selliseks, nagu asjatundjad olid ennustanud. Nad usuvad üksmeelselt, et suurem osa nii-öelda vabanenud häältest lähevad Macronile. Too näikse isegi end juba võitjaks pidavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles