Põhja-Viljandimaal sai kokku valimisliit Kogukonna Hääl

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Ostra
Ain Ostra Foto: Erakogu

Suure-Jaani ja selle ümbruskonna valdade külavanemad ning kogukonnategelased algatasid valimisliidu Kogukonna Hääl, et ühiselt valmistuda tulevase Põhja-Sakala valla volikogu valimisteks.

Ühe valimisliidu eestvedaja Ain Ostra sõnul koonduvad nende rühma aktiivsed ja kogukondlikult mõtlevad kohalikud inimesed, kes on valmis panustama tulevase ühendvalla arengusse ega soovi osaleda läbipaistmatus ja oma inimesi ignoreerivas vallajuhtimises.

«Meie praeguses aktiivis on inimesi, kes on valmis aktiivselt tegutsema ega soovi vaikides istuda mõnel ametikohal valla struktuuris,» lausus Ostra. Ta lisas, et kui vald ulatub Kõpust Suure-Jaani ja Kõoni, on omavalitsusele väljakutse jõuda igasse nurka ja iga inimeseni, aga võim peabki teenima inimest, mitte vastupidi.

Suure-Jaani külavanemate ümarlaua juht Kaja Leppiku ütlemist mööda on kodanikel õigus olla oma valla peremehed ja korraldada oma elu just nii, nagu nad seda ise soovivad. «Esimeste ülesannete seas pärast valimisi on muuta senist ebademokraatlikku juhtimisstiili. Kogukondade arvamust peab otsuste tegemisel arvestama ja oma valla tublisid inimesi väärtustama,» lausus Leppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles