Metsaühistud kutsuvad metsa istutama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Metsaühistud kutsuvad huvilisi erametsadesse taimi istutama. Üle Eesti on kavas 13 metsapäeva, kus arutatakse metsateemadel ja pannakse üheskoos kasvama mitukümmend tuhat väikest taime. Viljandimaa metsapäev on 29. aprillil Sürgaveres.

Sel aastal istutatakse Eesti metsadesse ligi 30 miljonit väikest puud, umbes kolmandik nendest pannakse kasvama erametsadesse. Istutatakse peamiselt ikka meie metsadele omaseid mände, kuuski ja kaski. Kui riigimetsas saab istutamisel tööd 1700 inimest, siis erametsades teevad suure osa tööst metsaomanikud ise või talgutena, koos pere ja sõpradega.

Et pakkuda huvilistele võimalust täpsemalt teada saada, kuidas erametsades elu käib, milliste valikute ja võimaluste ees seisavad erametsaomanikud ja mis lugu on erametsade uuendamisega, korraldavad kohalikke metsaomanikke koondavad metsaühistud metsaistutuspäevi. Eri Eesti paigus korraldatavatel metsapäevadel võtavad külalisi vastu teadmiste ja kogemustega metsamehed ja -naised, kes tutvustavad metsaistutamise põhitõdesid, vastavad metsa kohta tekkinud küsimustele ning selgitavad metsa kasvamise ja kasvatamise protsesse, põhimõtteid ja traditsioone. Igal metsapäeval pannakse üheskoos algus uuele metsapõlvele ja istutatakse mitukümmend tuhat taime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles