Täna algava riigieksamite perioodi avab eesti keele eksam

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Täna algava riigieksamite perioodi avab eesti keele eksam, millele on registreerunud 6842 gümnaasiumi ja kutseõppeasutuse eksaminandi. Eksamiperiood jätkub kolmapäeval, 26. aprillil eesti keele kui teise keele eksamiga, millele on registreerunud 2313 eksamitegijat. Inglise keele riigieksam on 2. mail ja periood lõpeb 12. mail matemaatikaeksamiga. Tulemused avalikustatakse 19. juuniks.

Tänane eesti keele riigieksam on kaheosaline ning sellega mõõdetakse lugemis- ja kirjutamisoskust. Eksamitöös on neli varianti, millest õpilane valib ühe. Lugemisosa ülesanded tuginevad tekstidel, mis esindavad ilukirjandust, publitsistikat ja populaarteadust. Kirjutamisosas tuleb eksaminandil luua 400-sõnaline arutlev kirjand ning see pealkirjastada. Eesti keele riigieksam algab kell 10 ja lõpeb kell 16.

Eksamiperioodi alguse puhul tervitab eksamitegijaid haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Ministri pöördumist saab kuulata esmaspäeval kell 10 Vikerraadio vahendusel.

Riigieksamite periood jätkub 2. mail inglise keele eksamiga ning lõpeb 12. mail matemaatikaeksamiga. Võõrkeele riigieksameid asendavad prantsuse, saksa ja vene keele rahvusvahelised eksamid on aprillis ja mais. Riigieksamitele registreerus tänavu rohkem kui 10 400 inimest.

Riigieksamite esmased tulemused avalikustatakse 19. juuniks infosüsteemis EIS ja riigiportaalis www.eesti.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles