Tšehhist tulnud kiri püüab ette­võtjatelt sadu eurosid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingliskeelne kiri on koostatud sellisel moel, et see jätab mulje nagu oleks tegemist ametliku dokumendiga. Tegelikult võib seda pidada müügipakkumiseks.
Ingliskeelne kiri on koostatud sellisel moel, et see jätab mulje nagu oleks tegemist ametliku dokumendiga. Tegelikult võib seda pidada müügipakkumiseks. Foto: Repro

Üks Viljandi ettevõtja leidis oma postkastist halli ümbriku, milles peitunud paberites küsitakse inglise keeles tema käibemaksukohustuslase numbrit. Maksuameti teatel püütakse ettevõtjatelt nii sadu eurosid välja petta.

Ettevõtja isikuandmetega eeltäidetud paberid näevad esmapilgul välja üsna ametlike dokumentidena ning kasutatud rekvisiidid jätavad mulje, justkui oleks tegu mõne Euroopa Liidu institutsiooni saadetisega. Ingliskeelses tekstis jäetakse esmalt mulje, nagu kontrollitaks ametlikult maksureformide tõttu muutunud andmeid. Tegelikult püüab üks ingliskeelne infoportaal endale sel moel kliente.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi Rainer Lauritsa sõnul hakkasid petukirjad ettevõtjateni jõudma nädala hakul ning kõigilt neilt palutakse käibemaksukohustuslase numbri saatmist välismaisesse andmebaasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles