Mikk Maaten läheb rajale Hungaroringil

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Maaten sõidav Sloveenia tiimi Pirman Racing värvides kaheliitrise mootoriga Peugeot 206-ga.
Mikk Maaten sõidav Sloveenia tiimi Pirman Racing värvides kaheliitrise mootoriga Peugeot 206-ga. Foto: PIRMAN RACING

Ringrajasõitja Mikk Maaten asub sel nädalal võistlema FIA Kesk-Euroopa tsooni võistlussarjas «ESET V4 Cup». Esimene etapp peetakse Ungaris Hungaroringil.

Viljandimaalane esineb Sloveenia tiimi Pirman Racing värvides, tema võistlusauto on kaheliitrise mootoriga Peugeot 206 ning võistlusklass Sprint -2.0. Meeskonna teine sõitja on 17-aastane sloveen Miha Šumak. Nädalavahetusel peetakse «ESET V4 Cupil» kaks sõitu, kumbki kestusega 25 minutit pluss üks ring. Hooaeg koosneb viiest etapist, pärast Ungarit võisteldakse veel Austrias, Slovakkias ning kaks korda Tšehhimaal.

Mikk Maaten
Mikk Maaten Foto: Henri Kalmist

Mikk Maaten avaldas lootust, et suudetakse olla stabiilsed ja iga kord finišisse jõuda. «Põhiliselt tahame õppida, et järgmisel aastal kuskil teises sarjas, näiteks Euroopa turismiautode meistrivõistlustel kaasa teha. Ootan põnevusega uusi radu. Need olidki üks põhjus, miks seda sarja üldse sõita,» kõneles ta.

Hungaroringil stardib Mikk Maaten laupäeval kell 15.50 ja pühapäeval kell 16.50 Eesti aja järgi. Et aga Ungaris sadas nädala keskel maha paks lumi, on võistlus häiritud ja ajakava võib muutuda.

27-aastane Mikk Maaten alustas autode ringrajasõiduga 13-aastaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles