Viljandimaale saabus uus pagulaspere (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõjapõgenike laager.
Süüria sõjapõgenike laager. Foto: Muhammed Hamed/Reuters

Viljandimaale suunati Euroopa Liidu rändekava alusel elama Süüriast saabunud pagulaspere, mis koosneb kahest vanemast ja kolmest lapsest. Kuhu perekond täpselt elama asub, seda siseministeerium ei avalda.

Neljapäeval saabus Euroopa Liidu rändekava alusel Eestisse viis pagulasperet, milles on kokku 22 inimest.

Kaks saabunud Süüria perekonda on viieliikmelised. Mõlemad perekonnad koosnevad kahest vanemast ning kolmest lapsest. Perekonnad suunati elama Viljandimaale ja Rakverre. Neljaliikmelised pered, mis koosnevad kahest vanemast ning kahest lapsest, hakkavad elama Rakveres ja Põlvas.

Kõigil neljapäeval Eestisse jõudnud täiskasvanud sõjapõgenikel on peamiselt põhi- või kõrgharidus ning kõigil on varasem töökogemus erinevatelt aladelt.

Seega on on rändekavaga praeguseks Eestisse ümber paigutatud ja asustatud 142 inimest. Neist üks Iraagi perekond läks vabatahtlikult tagasi kodumaale, 31 inimest on Euroopas reisil ning kaks vahi all.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles