Juhtkiri. Mitte kõigile emadele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Aasta ema valimise tingimuste üle puhkenud diskussioonis on mitmel korral rõhutatud, et iga mittetulundusühing võib endaga seotud ettevõtmistele seada täpselt sellised nõuded ja piirangud, nagu soovib. Niisiis oleneb Eesti naisliidu käitumisest, mis ühiskonnas kanda kinnitanud traditsioonist saab. Nende otsustada on see, kas tiitli andmise seni veatusse renomeesse tekkinud mõrad parandatakse ära või lastakse sel mitte millegi tegemisega kildudeks pudeneda.

Mõned kriitlisemad vaatlejad võivad küll öelda, et aasta ema tiitel ongi juba kliinilises surmas. Et viimase paari päeva jooksul kõlanud arvamusavaldused, mis on tugevalt riivanud väga paljusid emasid ja terveid leibkondi, on teinud pöördumatut kahju. Tahaks siiski olla nii palju optimistlik, et uskuda: traditsiooni ei hävitata kahe päevaga.

Tingimus, et aasta ema tiitli pälvija peab olema abielus, välistab paljud emad automaatselt. See ei jäta mingit võimalust avaldada tiitliga tunnustust üksikemale, kes on kõiges muus kui pika ja õnneliku abielu sõlmimises emana kõige õnnestunum. Samamoodi ei jäta see mingit võimalust avaldada tiitliga tunnustust emale, kes on kasvatanud koos kaaslasega aastakümnete jooksul üles hulga tublisid lapsi, kuid pole mingil isiklikul põhjusel kooselu ametlikult registreerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles