Pühapäeval jälgitakse linnalinde

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leevike
Leevike Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval, 27. märtsil on igakevadine linnadevaheline linnuvõistlus, mida korraldab tänavu oma 90. aastapäeva tähistav Eesti ornitoloogiaühing (EOÜ).

Võistluse traditsioon ulatub 2002. aastasse, kui linnakeskkonnas toimuvat linnuvaatlust hakati korraldama Haapsalus. Huvi ettevõtmise vastu on iga kevadega kasvanud ning möödunud aastal vaadeldi linde juba 16 Eesti linnas, öeldakse ühingu pressiteates.

Linnadevahelisest linnuvõistlusest oodatakse osa võtma kõiki huvilisi. Selleks tuleb vaid moodustada 2—5-liikmeline võistkond ning 27. märtsi varahommikul mõnes linnas linnuretkele minna. Nagu ka ürituse nimi viitab, lähevad arvesse üksnes need sulelised, keda vaadeldi linnapiiridest lahkumata.

Ettevõtmise eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu linnakeskkonna linnurikkusele ning rändlindude saabumisele. Eelmisel kevadel kohati meie linnades koguni 100 linnuliiki, mis näitab ilmekalt, kui suur on tegelikult linnakeskkonnas leiduv liigirikkus. Muu hulgas on üritustel linnades vaadeldud selliseid loodusmaastikega seotud linde nagu valgeselg-kirjurähn, hallpea-rähn, värbkakk, laanepüü ja teder.

Võistluste täpsemate reeglite ja eelmiste aastate tulemustega saab tutvuda EOÜ koduleheküljel www.eoy.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles