Linn võtab terviseraja tervise käsile

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve idakaldal kulgev terviserada saab peagi tõhusalt turgutatud. Linna- ja maakonna rahva seas armastatud jalutus- ja spordirada viiakse kokku Viljandi valla poolt vanale raudteetammile rajatava matkateega.
Viljandi järve idakaldal kulgev terviserada saab peagi tõhusalt turgutatud. Linna- ja maakonna rahva seas armastatud jalutus- ja spordirada viiakse kokku Viljandi valla poolt vanale raudteetammile rajatava matkateega. Foto: Elmo Riig

​Linnavalitsus kuulutas välja riigihanke, et teha põhjalikult korda pea kogu idapoolne lõik Viljandi järve ümber kulgevast terviserajast. 

Radadel, millel linlased ja maakonna inimesed aasta läbi aktiivselt liiguvad, on viimastel aastatel tehtud vaid hädapäraseid korrastustöid. Seekord võetakse asi ette suuremalt. «Järve idapoolsel küljel asuvad rajad saavad korda,» ütles linna majandusameti juhataja Toivo Lõhmus. Raha selleks tuleb Eesti ja Läti ühisprojektist «Green Railway», millest Viljandi sai 36 000 eurot. Linn lisas omaosalusena 6000 eurot. 

Viljandi terviserada on 12,2 kilomeetri pikkune ning keskmiselt neli meetrit lai. 3,5 kilomeetrit rajast on valgustatud ja 1,5 kilomeetrit asfaldiga kaetud. Lõppenud talvel eemaldati Viiratsi mäe all asuvalt rajalõigult visuaalseks reostuseks muutunud kasutud betoonist laternapostid, veelgi varem on samas paigas võsa raadatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles