Kas Viljandi saab tänapäevase vabaajapargi?

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huntaugu mäe otsas olevat kühmu plaanitakse ehitada kaks meetrit kõrgemaks ja tublisti laiemaks. Selle sisse kavatsetakse rajada eri spordiklubide teenindushoone koos kohvikuga.
Huntaugu mäe otsas olevat kühmu plaanitakse ehitada kaks meetrit kõrgemaks ja tublisti laiemaks. Selle sisse kavatsetakse rajada eri spordiklubide teenindushoone koos kohvikuga. Foto: Sirkel & Mall

4. mail tuleb Viljandi linnavalitsuses Männimäele kavandatava  Huntaugu vabaajapargi detailplaneeringu avalik arutelu. Planeeringu järgi kavandatakse mäele omalaadset teenindushoonet parkla ja mitmesuguste sportlike ajaveetmisvõimalustega.

Planeeritava maa-ala suurus on pisut üle 15 hektari. Detailplaneeringu järgi on tulevikus Huntaugul slaalomi- ja lumelauanõlv, suvine ja talvine tuubirada, avalik kelgumägi ja valgustatud murdmaasuusarajad kunstlumega. Üldjoontes jäävad samaks  kettagolfirajad.

Lisaks planeeritakse olemasolevat pinnasekuhjatist kahe meetri võrra tõsta ning laiendada seda matkarajani, mäe sisse rajada aga teenindushoone koos kohvikuga. Hoonesse peaks näiteks võistluste infotunniks mahtuma sadakond inimest, lisaks on seal varustuse laenutamise ja hooldamise koht. Pargi teenindamiseks on plaanis ehitada umbes 30-kohaline parkla, mis jääb Toome tänav 27 ja 23 kinnistu vahelisele alale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles