Juhtkiri. Laiali laim

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Nii nagu ülemöödunud aasta lõpus, ütles politsei Sakalale ka nüüd, et ehkki nõndanimetatud märgatud-kommuunide kaudu levivad sotsiaalmeedias pahatihti ka kontrollimata väited, ei ole sellised keskkonnad üldiselt mureks, sest nonde kaudu jagatakse palju kasulikku infot. Viljandi politseijaoskonna piirkonnavanem avaldab isegi heameelt selle üle, et kohalikud inimesed säärastes keskkondades kaasa löövad.

Lehetoimetus vaatab sellistel ühismeedia lehekülgedel toimuvale mõnevõrra murelikuma pilguga. Kuid olgu siinkohal öeldud, et ka meie näeme nende keskkondade positiivseid külgi. Võib arvata, et näiteks kaotatud esemete uuesti omanikuni jõudmise tõenäosus on tänu märgatud-kommuunidele tunduvalt suurem, kui see oli enne nende aega.

Muret valmistab tõik, et lisaks kõiksugu kasulike teadaannete suurel kiirusel ja hulga kaupa levitamisele võimaldavad säärased kommuunid ka laimu laiali paisata. Ühe sellise markantse juhtumi kohta võib lugeda tänasest lehest. Oleks sinisilmne arvata, et see on üliharv erand, millesarnaseid rohkem ei sünni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles