Elektri kadumine viis linnast vee

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetöötlusjaama automaatikakapp on terve seina suurune. Seal on kümneid tuhandeid juhtmeühendusi ning rikke korral on vea leidmine kõige keerulisem ülesanne.
Veetöötlusjaama automaatikakapp on terve seina suurune. Seal on kümneid tuhandeid juhtmeühendusi ning rikke korral on vea leidmine kõige keerulisem ülesanne. Foto: Marko Saarm

Viljandi Veevärgil kulus eile rohkem kui neli tundi, et jagu saada veetöötlusjaamas elektrikatkestusest alanud rikkest. Sellesse aega jäid ka hommikused tunnid, mil torustikus voolas tavapärasest märgatavalt vähem vett ning mõned kraanid turtsusid kuivalt.

Avarii sai tõenäoliselt alguse varahommikul olnud lühikesest elektrikatkestusest. «Meie süsteemid said sellest viga,» nentis aktsiaseltsi Viljandi Vesi juhataja Toomas Porro.

Viljandi Veevärgi veetöötlusjaam valmis Paalalinna kooli lähistel 2003. aastal ning see oli Taani riigi kingitus. «Eks kingitusega ole nii, et ei saa valida ega töökindlust küsida,» nentis Porro. «Sellel on oma nõrgad kohad, mis on ka varem avaldunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles