Repliik. Kasemahl toob tervise

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal kevadel teen kasepuusse augu ja ammutan sealt mahla. Joon seda rüübet alati mehiselt. Teadupoolest on see kasulik ja tervislik, sisaldades rohkesti vitamiine ja mineraalaineid.

On tõestatud, et kasemahl aitab organismis lahustada fosfaat- ja karbonaatsooladest moodustunud põiekivisid. See soodustab ka liigsete soolade organismist eemaldamist, ergutades neerude tegevust. Lääne-Euroopas müüakse kasemahla ökopoodides väga kõrge hinnaga. 

Loomulikult ei ole kasemahl imeravim, mis kõik hädad hoobilt lahendab. Toitumine peab olema mitmekülgne ja tasakaalustatud. Ja kindlasti tasub abi otsida ka mujalt loodusest. Kohe kevadel asun haukama esimesi sibulaid, mis kasvuhoones tärkavad, ning hakin salatisse nõgeseid, mis õues sirguvad. Esimeste nõgestega teen läbi ka teekuuri, sest teatavasti tugevdab see vereloomet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles