Benno Viirandi lubas teha kahte asja seni, kuni on võimeline

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümber Viljandi järve jooksu peakorraldaja Mati Jürisson andis eile Benno Viirandile lisaks kutsele mütsi, mille soovitas pähe panna, kui ta nõustub sõnumiga, et Viljandi jooks on Eesti väärikaim.
Ümber Viljandi järve jooksu peakorraldaja Mati Jürisson andis eile Benno Viirandile lisaks kutsele mütsi, mille soovitas pähe panna, kui ta nõustub sõnumiga, et Viljandi jooks on Eesti väärikaim. Foto: Elmo Riig

Mustlas elav Benno Viirandi, kes osales esimest korda ümber Viljandi järve jooksul 1958. aastal ja on sellest ajast vaid ühe jooksu vahele jätnud, sai eile korraldajatelt kutse 88. suurjooksule ja kavatseb igal juhul stardis olla.

Kui eelmisel nädalal rääkis ta korraldustoimkonna juhile Mati Jürissonile, et seekordne osalemine pole päris kindel, sest jalg teeb häda, siis eile polnud mingit kahtlust – ta on 1. mail stardis. Küsimusele, kuidas tervis on, vastas Viirandi, et nagu selles eas ikka. Jalahäda leevendamiseks oli ta eile apteegist läbi astunud.

Üle päeva kodu ümbruses kõndimas käiv Viirandi saab mai keskel 84-aastaseks. Ainus kord, kui tal on tulnud ümber Viljandi järve jooks vahele jätta, oli 1982. aastal, mil ta murdis jalaluu. Ta valmistas endale küll metalltorudest kargud ja tegi nendega ka trenni, et 12-kilomeetrine distants läbi hüpata, kuid korraldajad ei lubanud meest tema enda huvides rajale. Nüüd mindi Mustlasse teda lausa isiklikult starti kutsuma. Mati Jürisson märkis, et nii kõva mees on ümber järve jooksule alati oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles