Magusameistri asemel seadis end sisse Heleni Tordituba

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgu keevitajaks saada ihanud Helen Jonov on õnnelik, et hoopis pagari-kondiitri ameti kasuks otsustas. Möödunud suvel asutas neiu oma ettevõtte Heleni Tordituba ja on esimese üheksa kuuga küpsetanud rohkem kui kuussada ainulaadset torti.
Esialgu keevitajaks saada ihanud Helen Jonov on õnnelik, et hoopis pagari-kondiitri ameti kasuks otsustas. Möödunud suvel asutas neiu oma ettevõtte Heleni Tordituba ja on esimese üheksa kuuga küpsetanud rohkem kui kuussada ainulaadset torti. Foto: Elmo Riig

Viljandis Koidu tänav 13 majas tegutsenud kondiitriäri Magusameister lõpetas tegevuse, kuid ruumid tühjaks ei jäänud: nüüd valmistab seal torte kondiiter Helen Jonov.

21-aastane Helen Jonov on kondiitrikutse saanud Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis. «Tahtsin alguses keevitajaks minna õppima, aga ema soovitas ikka naiselikuma ameti peale mõelda,» rääkis Jonov. «Tegin siis kodus ühe tordi, see tuli hästi välja ja mõtlesin, et lähen proovin kondiitriametit. Pärast kaht nädalat ei suutnud enam küpsetamata olla.»

Esialgu küpsetas Jonov oma tuttavatele ja nende kaudu hakkas klientuur kasvama. Möödunud aasta juulis otsustas ta oma firma teha ja nii sündiski ettevõte Heleni Tordituba. Esialgu oli küll kahtlusi ja väike hirm, kas tööd jätkub. «Aga kohe alguses tegin kolm ööd-päeva järjest niimoodi tööd, et ei olnud aega süüa ega juuagi,» lausus kondiiter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles