Folkarid pidutsevad Tallinnas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti pärimusmuusika keskus ootab festivali «Tallinn Music Weeki» külalisi mitmekesise sisuga ülevaatepeole, mis toob ühe õhtu jooksul publiku ette enam kui kümme esinejat.

Täna täitub Rotermanni keskuse aatrium intensiivse folgilaenguga. Ees seisab 11 lühikontserti, kus võib teiste hulgas näha selliseid Eesti pärimusmuusika pärle nagu Mari Kalkun, Mari Pokinen, Oort ja Gjangsta. Oma esikalbumit esitleb Viljandi Guitar Trio. Väliskülalisena tuleb lavale Devon Sproule Kanadast.

Projektijuht Raido Nurk avaldas veendumust, et programm annab praegusest eesti pärimusmuusikast hea ülevaate.

«Mahutasime sinna erisuguse kõla ja stiiliga esinejaid, mistõttu julgen arvata, et vaheldusrikkust ning avastamisrõõmu jagub kõigile kuulajatele ja vaatajatele algusest lõpuni,» rääkis ta.

Jalmar Vabarna, Jaan Jaago ja Argo Vals ehk Viljandi Guitar Trio esitleb debüütalbumit «VGT». Üks õhtu märksõnu on värskus, sest ka Mari Kalkun ja Mari Pokinen said hiljuti maha uue albumiga.

Jaan Jaago sõnul oli Viljandi Guitar Trio mitu aastat kontserte andnud ja koosmängu viimistlenud ning selle kaudu materjali salvestamiseks küpseks saanud. «Tahtsime akustiliste kitarride kõlapilti edasi anda võimalikult naturaalselt, et tuua välja selle koosluse nüansse,» selgitas Jaago.

Muusika edastamiseks kasutavad noored mehed Robert Frippi leiutatud kvinthäälestust, millesse nad süvenesid üheskoos Robert Jürjendali käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles