Õhtul süttivad Huntaugul südamelõkked

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süttivad südamelõkked
Süttivad südamelõkked Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul tähistatakse Viljandis Huntaugu nõlval südametulede süütamisega üle-eestiliste juubelipidustuste avapäeva ja samas valgustavad need sümboolselt teed noorte laulu- ja tantsupeo poole. 

Linnavalitsuse kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Vilja Volmer on varem öelnud, et kuna ilmaprognoos muutub praegu väga kiiresti, võib juhtuda, et eriti halva ilma korral kolitakse hoopis Kondase keskusesse. Nüüdseks on otsustatud, et ettevõtmine tuleb siiski Huntaugul.

„Ilmateade lubab, et alates nüüdsest vihma ega lund ei saja ning on päikest. Sündmuse mõte on ju ikkagi, et lõkked lõõmavad õues ning paistab ilus järvevaade,“ rääkis Volmer.

Ehkki kõik huvilised on kohale oodatud, soovitas korraldaja soojad riided selga panna, sest õues on jahe. Lõkke ääres saab end soojendada ning kohapeal sooja jooki ja sööki osta. 

Õhtu algab kell 19 Viljandi linnapea Ando Kivibergi tervituskõnega, pärast seda jutustab ajaloolahuviline Heiki Raudla Viljandi ja Eestiga seotud lugusid.

Umbkaudu kell 19.45 kuulatakse ülekande vahendusel president Kersti Kaljulaidi EV100 avapeo kõnet ning pärast seda süüdataksegi tuled. Musitseerivad Paul Neitsov ja Ruslan Trochynskyi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles