3300 rahvasportlast on ümber Viljandi järve jooksuks valmis

Egon Valdaru
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt pärineb mulluse jooksu stardist
Pilt pärineb mulluse jooksu stardist Foto: Elmo Riig / Sakala

Pool kuud enne 88. ümber Viljandi järve jooksu starti on end sellele kirja pannud 2600 jooksjat ja ligi 700 kepikõndijat, mis tähendab et 1. mail on Viljandisse oodata ligi 4000 rahvasportlast.

Korraldajate teatel on eelregistreerimine edenenud varasemate aastatega sarnases tempos ning see näitab, et huvi rahvaspordi vastu püsib Eestis suur. Veel paarkümmend aastat tagasi oli Eesti kõige vanemal rahvajooksul napilt 400 lõpetajat ning ometi oli Viljandi järvejooks ka toona üks arvukama osavõtjaskonnaga spordivõistlusi Eestis.

14. aprilli viimasel minutil lõppes ümber Viljandi järve jooksule registreerimise kolmas voor ja nüüd alustavad korraldajad stardiprotokolli koostamist.

Mullu läks jooksu võit esimest korda Euroopast välja: selle võttis Ibrahim Mukunga. Nii Mukunga kui naiste seas võidu saanud Liina Luik on stardinimekirjas ka tänavu.

Ümber Viljandi järve jooks oli esimest korda kavas 1928. aastal ning tänavu starditakse juba 88. korda. Teist nii pika eaga spordivõistlust pole Eestis ega teistes Baltimaades.

Viljandi järvejooks on osalejate seas populaarne suuresti seetõttu, et võistluse reeglid pole aastakümnete vältel muutunud. Nii nagu esimesel jooksul 1928. aastal, on ka kõikidel järgmistel jooksudel olnud rajavalik osalejatele vaba, läbida tuleb vaid kaks järve ääres asuvat silda. Samuti pole pikkade aastakümnete jooksul muutunud stardiaeg, mis on igal aastal olnud 1. mail kell 12 Viljandi staadionil.

Lastejooksud ning koolide teatejooks ümber Viljandi järve on kavas päev varem, pühapäeval, 30. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles