Olev Helü katsetab uut autot

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe nädala eest Otepääl sõidetud Eesti rallisprindi meistrivõistlustel ainsa mehena veoautoga rajale läinud võhmalane Olev Helü võttis talvist võistlust eelkõige hiljuti soetatud auto proovimisena.

Mehe sõnul lootis ta uut masinat esimest korda võistlusoludes katsetada juba veebruaris Kõpu ralli­sprindil, ent ei jõudnud veokit õigeks ajaks endale käepäraseks sättida.
Nagu kinnitas Olev Helü, oli Otepää rallisprindil peamine ülesanne teada saada, kuidas masin võistlustingimustes käitub, ja leida selle probleemseid kohti. Et tal seekord võistlusklassis konkurente polnud, jäi võrdlusvõimalus paraku olematuks.

«Päris õiget sõidutunnetust ei saanudki,» tunnistas kogenud autosportlane. Tema sõnul olid ees startinud masinad rajale rööpad sõitnud, et aga veoauto neisse ei mahtunud, tuli tal enamik trassist läbida üks külg rööpas ja teine lumevalle nügimas.

Uue auto muretsemine on Olev Helüle andnud mõtte end algaval hooajal rallisprindis varasemast tõsisemalt proovile panna. «Varem olen osalenud üksikutel etappidel. Tänavu püüan kaasa teha kõigil sõitudel ja meistrivõistluste arvestuses esikolmikusse jõuda,» kõneles ta. «Suvel lisandub kindlasti ka konkurente.»

Mehe tulevikuplaan on muretseda veokisse ka iste kaardilugeja tarvis, et pikemas perspektiivis ralliradadelgi kätt proovida. Tema endine võistlusauto jääb krossivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles