"Sounditoorium" jõuab teleekraanile

Maarja Möldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. märtsil teoks saanud «Sounditoorium» oli eksperimentaalne kontserdiprojekt, kus Koidu seltsimaja ja pärimusmuusika aida vahele loodi ainulaadne heli- ja videosild, mis vahendas muusikuid ja publikut reaalajas.
22. märtsil teoks saanud «Sounditoorium» oli eksperimentaalne kontserdiprojekt, kus Koidu seltsimaja ja pärimusmuusika aida vahele loodi ainulaadne heli- ja videosild, mis vahendas muusikuid ja publikut reaalajas. Foto: Silver Tõnisson

Täna kell 21.35 näitab Rahvusringhäälingu telekanal ETV2 Viljandis teoks saanud ainulaadset muusikaprojekti "Sounditoorium".
 

22. märtsil loodi Koidu seltsimaja ja pärimusmuusika aida vahele heli- ja videosild, mis vahendas muusikuid ning publikut reaalajas, olles nende vahelt kaotanud traditsioonilise piiri. Vaatajad ja muusikud ei asunud kontserdi ajal samas ruumis: publik paiknes pärimusmuusika aidas ning muusikud musitseerisid 900 meetri kaugusel Koidu seltsimajas.

Muusikat esitas 55-liikmeline instrumentaal-vokaalansambel. Helilooja Kaarel Kuusk, dirigent Silja Uhs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles