Kinos näeb tippteatrit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosencrantzi ja Guildensterni kehastavad peamiselt Harry Potterina tuntud Daniel Radcliffe (vasakul) ja Joshua McGuire.
Rosencrantzi ja Guildensterni kehastavad peamiselt Harry Potterina tuntud Daniel Radcliffe (vasakul) ja Joshua McGuire. Foto: Forum Cinemas

Kinokett Forum Cinemas toob lähikuudel publikuni London National Theatre ehk Suur­britannia kuningliku rahvusteatri seitse hinnatud lavastust, mille ülekanded on lisaks Coca-Cola Plazale ja Ekraanile esimest korda ka Viljandi Centrumi kinos.

Juba 20. aprillil saab kinopublik otseülekandena kaasa elada Tom Stoppardi vaimukale situatsioonikomöödiale «Rosencrantz ja Guildenstern on surnud». David Leveaux’ uuslavastusega tähistatakse 50 aasta möödumist Stoppardi üleöö kuulsaks teinud näidendi kirjutamisest. Etenduse keskmes on Shakespeare’i «Hamleti» kaks haletsusväärset kõrvaltegelast Rosencrantz ja Guildenstern, kes toovad vaatajateni oma vaatenurga legendaarsest draamast. Nimitegelasi kehastavad Harry Potterina tuntud Daniel Rad­cliffe ja Joshua McGuire.

Maikuu toob publiku ette aga lavastused «Kinnisidee» ja «Kes kardab Virginia Woolfi?». 11. mail otseülekandena linastuva «Kinnisidee» peaosas hiilgab armastatud Jude Law, kelle kehastada on nägus kaltsakast hulkur Gino. Luchino Visconti 1943. aasta filmi «Ossessione» alusel valminud lavastuses ristub mehe tee abielupaari Giuseppe ja Giovannaga. Tundes teineteise suhtes tugevat külgetõmmet, viskuvad Gino ja Giovanna kirglikku armuafääri ja punuvad plaani naise abikaasa mõrvamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles