Vaene, aga töökas mees on kinkinud naisele õnne

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolteist aastat tagasi sai Viljandi babtistikogudus endale pastoriks Allan Helde. Too saabus perega Raplast ja ostis pangalaenu abil maja Viiratsi uuselamurajooni.

Nüüdseks on nad uue koduga kohanenud ja teinud seal esimesed muudatused. Näiteks tütar Eliisabet vahetas oma toas punasemummulise tapeedi kohe mereteemalise vastu. Teda aitas selle juures isa Allan, kelle kohta abikaasa Talvi ütleb, et tal on kuldsed käed ja ta oskab kõiki meestetöid.

Mere teemat võib Pärnust pärit Allan Helde kodus näha mitmel pool, sest meri ja laevad on talle väga südamelähedased ning hiljuti tegi ta läbi isegi väikelaevajuhi kursused. Aknalaual on imposantne laevamudel, elutoa seinal laeva rooliratas ning seintel võib märgata mereteemalisi maale ja suuri fotosid. Palju on ka raamitud suguvõsapilte, sealhulgas kaugest ajaloost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles