Reform kasvatas pisut töötute arvu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Registreeritud töötute hulk pöördus tänavu märtsis töövõimereformi mõjul väikesele tõusule. Kuu lõpuks oli Eestis töötuna registreeritud 32 431 inimest ehk 5,1 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 7814. 

Töötute arv kasvas märtsis eelneva kuuga võrreldes ligi protsendi. Kui aga vaadelda vaid neid töötuid, kelle töövõime ei ole vähenenud, oli töötute arv märtsis eelneva kuuga võrreldes ligikaudu kaks protsenti väiksem. Ka võrreldes aastataguse ajaga oli registreeritud töötute arv väiksem. Vähenenud töövõimega registreeritud töötute arv kasvas märtsis eelneva kuuga võrreldes ligikaudu 11 protsenti.

Alates maikuust pakub töötukassa ka töötavatele inimestele võimalust õppida juurde uusi oskusi ja parandada kvalifikatsiooni. Muu hulgas toetatakse tasemeõppes osalemist, et ennetada tööelust eemalejäämist oskuste puudumise või aegumise tõttu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles