Nädalavahetusel on lihavõtte linnuvaatluspäevad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvatihane on reeglina vaatlusel kõige sagedamini kohatud lind.
Rasvatihane on reeglina vaatlusel kõige sagedamini kohatud lind. Foto: Elmo Riig

Eeloleval nädalavahetusel, 15. ja 16. aprillil on traditsioonilised lihavõtte linnuvaatluspäevad. Eesti ornitoloogiaühing kutsub neil päevil kõiki õue kevadet tervitama ja linnuelu jälgima. Vaatluspäevadel osalemiseks ei pea tundma kõiki linde, oluline on vaid tähele panna enda ümber toimuvat.

Väikese vaatlushetke võib teha oma koduaias, tunnisel jalutuskäigul või kogu nädalavahetuse vältaval linnuretkel. Linnuvaatluspäevadel osalejatel palutakse kõik nähtud linnud kirja panna ning kas või hinnanguliselt üles märkida, mitut lindu igast liigist kohtasite ning millised olid huvitavamad vaatlused või kohtumised lindudega.

Tulemused saab mugavalt sisestada EOÜ kodulehel. Seda palutakse võimaluse korral teha juba pühapäeval, sest esimene kokkuvõte vaatluspäevadest tehakse uue nädala algul. Kui internetti pole, võib tulemusi saata postiga aadressil Veski tänav 4, 51005 Tartu. Linnuvaatluspäevade tulemusi oodatalse nii interneti kui posti teel 20. aprillini.

Enda korraldatavast linnuretkest, millele ootaksite osalema ka teisi huvilisi, palutakse teada anda aadressil andres.kalamees@eoy.ee.

Eesti ornitoloogiaühing korraldab lihavõtte linnuvaatluspäevi 1998. aastast. Sellega tähistatakse lindude kevadist saabumist ning pööratakse tähelepanu meie ümber tegutsevatele sulelistele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles