Juhtkiri. Eestist edasi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kuus Euroopa rändekava alusel Eestisse paigutatud sõjapõgenike peret, nende hulgas mullu suvel Viljandisse elama asunud süürlased, on siit lahkunud. Enamasti Saksamaale. Ametlikult viibivad nad reisil, sest sõjapõgenikel on õigus 90 päeva mõnes teises Euroopa Liidu riigis viibida, aga märgid kõnelevad midagi muud. Näiteks üks perekondadest ütles oma korteri üürilepingu üles.

Üks vana tarkus manitseb sündmustest mitte ette ruttama. Teine ütleb, et raskem on mõista kui hukka mõista. Ent me saame väljakujunenud olukorrast rääkida ka nende sõnade vastu eksimata. Näiteks arutledes, mida see meile ütleb.

Ütleb, õigemini küll kinnitab seda, et Eesti Vabariik pole see koht, kus kriisipiirkondadest pärit inimesed end kõige parema meelega sisse seaksid. Neid tõmbab mõni muu Euroopa riik, mis ei ole üksnes jõukam, vaid kus on ka eri rahvuste kogukonnad. Näiteks Saksamaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles