Jaanus Tasane trügis Prantsusmaal esikümnesse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tasane sõidab sel hooajal Prantsusmaa amatöörmeeskonnas ASPTT Nancy.
Jaanus Tasane sõidab sel hooajal Prantsusmaa amatöörmeeskonnas ASPTT Nancy. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi rattaklubi kasvandik Jaanus Tasane saavutas pühapäeval Prantsusmaal GP Hyper U Gueberschwihri sõidul kümnenda koha.

ASPTT Nancy meeskonna vormis pedaaliv 20-aastane korvpalluri mõõtu viljandlane lõpetas 102-kilomeetrise tänavasõidu peagrupis, mis finišeerus teisele kohale. Sõidul võidutses peagrupist 36 sekundit varem lõpetanud Christopher Schmieg (Embrace World Cycling).

Jaanus Tasane ise jäi oma võistlusega üldiselt rahule. «Sõit oli väga intensiivne ja olukordaderikas nagu linnaringidel tavaline. Kaks ringi enne lõppu sai grupp jooksikud kätte, hoidsin ennast pundi ette ja sõitsin, nii kuis suutsin,» vahendas tema sõnu Viljandi rattaklubi noortetreener Marek Johanson.

Veebruaris neljanda viljandlasena endale Prantsusmaal meeskonna leidnud Tasane jõudis tänavu esikümnesse esimest korda. Nagu ta ütles, hakkab ta vaikselt kohalike oludega kohanema ja tunneb end üha enesekindlamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles