Helir-Valdor Seeder: kogu rahvuslik-konservatiivne tiib on kriisis

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa poliitik ja riigikogu liige Helir-Valdor Seeder ei välista võimalust, et üks, kes IRL-i esimehe kohta püüdma läheb, on tema.
Viljandimaa poliitik ja riigikogu liige Helir-Valdor Seeder ei välista võimalust, et üks, kes IRL-i esimehe kohta püüdma läheb, on tema. Foto: Liis Treimann / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu esimees Helir-Valdor Seeder leiab, et pikemas plaanis on tema kodupartei, Vabaerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ühinemine vajalik. Selles, et praegu raskustes siplev IRL püsima jääb, ta aga ei kahtle.

IRL-i laupäevase volikogu järel teatas partei praegune esimees Margus Tsahkna, et ei kandideeri 13. mai suurkogul erakonna etteotsa. Volikogu ette läks Tsahkna ettepanekuga korraldada IRL-i põhikirja muutmiseks erakorraline suurkogu, ent see soov lükati kindla häälteenamusega tagasi.

Viljandimaa poliitik ja riigikogu liige Helir-Valdor Seeder ei välistanud pärast volikogu kommentaare jagades võimalust, et üks, kes esimehe kohta püüdma läheb, on tema. Ametlikult ei ole kellegi kandidatuuri veel üles seatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles