Linn saadab oma töötajad parlamenti teenete­märgiga

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt on Viljandis sotsiaalametit juhtinud 17 aastat.
Helmen Kütt on Viljandis sotsiaalametit juhtinud 17 aastat. Foto: Elmo Riig

Viljandi volikogu kavatseb kahele varsti riigikokku suunduvale linnaametnikule anda tubli töö eest teenetemärgi ning võimalik, et mõlemat tunnustatakse ka preemiaga.

Volikogu esitatud eelnõu kohaselt antakse linnapea Kalle Jentsile teenetemärk austusavaldusena Viljandi eduka juhtimise eest aastatel 2007—2011. Seletuskirjas seisab, et linlased andsid riigikogu valimistel Jentsi tööle väga hea hinnangu ning volikogul on olnud tava anda teenetemärk kõigile tublidele ametis olnud linnapeadele.

Sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt saab märgi samuti linnale osutatud teenete eest. Tema on aastate jooksul olnud ka abilinnapea ja linnavalitsuse liige. Eelnõus on kirjas, et 17 aastat Viljandi sotsiaalelu juhtinud Kütt on välja arendanud siinse sotsiaalteenuste võrgu ning olnud linnarahva armastatud ametnik.

Volikogu esimehe Tarmo Looduse sõnul ei kaasne teenetemärgiga automaatselt rahalist tunnustust, kuid ta pidas tõenäoliseks, et mõlemad lahkujad selle siiski saavad. Kui suure preemia volikogu määrata võiks, Loodus ei öelnud.

Juriidiliselt võib volikogu preemia määrata ainult linnapeale. Et Helmen Kütt on linnavalitsuse ametnik, saaks tema premeerimise otsustada linnavalitsus. «Püüame mõlema inimesega käituda ühtmoodi,» lausus Loodus, viidates võimalusele, et nii Jents kui Kütt lahkuvad raekojast sama suure preemiaga.

Mitme protesti tõttu pole valimiskomisjon seni riigikogu valimiste tulemusi välja kuulutanud ning seega pole Jents ja Kütt veel seaduslikult parlamendiliikmed. Oma seniselt ametikohalt lahkuvad nad pärast uue riigikogu kokkukutsumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles