Vihmata kevad toob päästjatele tegevust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Möödunud nädalavahetusel tuli Viljandimaa päästjatel mitu korda masin depoost välja ajada selleks, et minna kustutama kontrolli alt väljanud lõket või kulupõlengut.

Läinud reedel kella 11.19 ajal süttis Viljandi vallas Aindu külas varem põletatud lõkke jäänustest 0,3 hektarit kulu. Lõkke põletajatele selgitati ohutusnõudeid ja anti korraldus lõket kuni selle täieliku ärapõlemiseni valvata.

Laupäeval kella 19.47 ajal süttis Abja-Paluojal Aia tänaval hooletust lõkkepõletamisest paarkümmend ruutmeetrit kulu, mille päästjad kustutasid. Lõket põletavale naisele selgitati, et tema ülesanne on tagada, et põleng ümbrusele ei leviks. Selleks tuleb lõkkease mittepõleva pinnase või kividega ümbritseda, lõket valvata ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid. Tuulise ilmaga on lõkke põletamine keelatud.

Pühapäeval kella 11.57 paiku süttis Karksi-Nuias Põllu tänaval äravisatud tuhast prügikonteineri sisu. Päästjad kustutasid põlengu. Kell 12.47 süttis Viljandi vallas Pulleritsu külas traktori summutist lennanud sädemest 50 ruutmeetrit kulu. Traktori omanik alustas ämbriga vett loopides kulu kustutamist, päästjad aitasid tal selle töö lõpule viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles