Restaureerijad alustavad hooaega

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikul algab Viljandi mõisas õppepäev «Head restaureerimise tavad», millel jagatakse kasulikke näpunäiteid nii teoorias kui praktikas.

«Tänavune esimene õppepäev oligi meil mõeldud varakevadisse aega, mil inimesed suvisteks korrastustöödeks plaane teevad,» rääkis üks päeva korraldajaid, Viljandi linnavalitsuse kultuuriväärtuste spetsialist Monika Rauba.

Õppepäevale peaks tulema tubli veerandsada inimest. «Eriti suurt rõõmu teevad need osalejad, kes juba varasematel aastatel on vanalinnas oma kodu korrastanud ja restaureerimiseski kätt proovinud,» ütles Rauba.

Ettekannetega astuvad üles muinsuskaitseameti Viljandimaa vaneminspektor Anne Kivi, kes räägib kultuuripärandi hoidmisest muinsuskaitsealal, linnadisainer Malle London, kes peatub fassaadide värvimisel, ning Sadolini värvikeskuse esindaja Heiki Tuisk, kes tutvustab ajaloolisi viimistlusmaterjale. Nõu saab küsida ka ehitusinsenerilt. Lisaks jagatakse praktilisi näpunäited fassaadi korrastamiseks ning uste ja akende restaureerimiseks.

Õppepäeva korraldavad muinsuskaitseamet, Viljandi linnavalitsus ja aktsiaselts Acropolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles