Kadri Lepp kandideerib Tartu kirjandusauhinnale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lepp oma debüütraamatu esitlusel.
Kadri Lepp oma debüütraamatu esitlusel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tartu linn annab kolmandat korda välja Lapsepõlve auhinna nime kandva kirjandusauhinna, mille laureaadiks saab üks 2016. aastal ilmunud laste- või noorsooraamatu autor. Esimese Lapsepõlve auhinna pälvis kahe aasta eest Kairi Look ja teise aasta tagasi Andrus Kivirähk. Kolmas laureaat selgub tänavu 22. aprillil. Nominentide seas on ka Ugala näitleja Kadri Lepp oma debüütromaaniga.

Viieliikmeline žürii, mida juhtis luuletaja Contra, valis auhinna kandidaatideks Kätlin Kaldmaa teosega „Halb tüdruk on jumala hea olla“, Kadri Lepa teosega „Poiss, kes tahtis põgeneda“, Kairi Looga teosega „Härra Klaasi pöörane muuseum“, Aino Perviku teosega „Hädaoru kuningas“ ja Reeli Reinausi teosega „Kuidas mu isa endale uue naise sai“.

Contra sõnul oli žürii raske valiku ees, sest esimese hooga tuli kokku 23 kandidaati, kõigil väga hea raamat.

Kadri Lepa raamatus „Poiss, kes tahtis põgeneda“ (kirjastus Tänapäev) saab põgenemissoov aina uue näo. Lisanduvad vaimsed ja füüsilised takistused, aga soov ei kao. Samas on kogu aeg pinge õhus, et äkki põgenemist ei toimugi.

Lapsepõlve auhinna saaja kuulutatakse välja ning auhind antakse kätte raamatu ja roosi päeva eel, 22. aprillil kell 12 Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodus ning see tseremoonia on osa kirjandusfestivali "Prima Vista" raamatu ja roosi päeva programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles