Võimuerakond kaob kaardilt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidul on Viljandimaal praegu kaheksa vallavanema- või linnapeakohta. Suure tõenäosusega ei kandideeri ükski neist saabuvatel valimistel oma erakonna nime all. Ene Maateni, Taimo Tugi ja Ervin Tambergi saatus pole veel selge, sest Mulgi vallas pole IRL-i tuleviku osas otsust langetatud.
Isamaa ja Res Publica Liidul on Viljandimaal praegu kaheksa vallavanema- või linnapeakohta. Suure tõenäosusega ei kandideeri ükski neist saabuvatel valimistel oma erakonna nime all. Ene Maateni, Taimo Tugi ja Ervin Tambergi saatus pole veel selge, sest Mulgi vallas pole IRL-i tuleviku osas otsust langetatud. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm

Kaheksa valla- või linnajuhti 12 võimalikust. Selline on praegu Isamaa ja Res Publica Liidu ülemvõim Viljandimaa juhtimises. Koos haldusreformiga kaob siit aga lisaks paljudele valdadele ja linnadele ka see erakond.

Neljapäeva õhtul otsustasid Viljandi Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitikud, et ei lähe kohalikele valimistele partei nime all, vaid moodustavad valimisliidu. Juba varem olid samasuguse otsuse teinud Viljandi valla ja tulevase Põhja-Sakala valla IRL-i liikmed. Vaid Mulgi vallas on erakonnal säilinud lootus, et partei nimekiri üles seatakse.

«Me ei ole veel otsustanud, kas minna valimisliidu või erakonna nime all,» ütles Halliste volikogu esimees Andres Rõigas Lõuna-Viljandimaal valitseva seisu kirjeldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles