Viljandi juhatab juubelipidustused sisse Huntaugu nõlvadel

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Huntaugu mäel algavad järgmisel nädalal Eesti riigi 100. aastapäeva sündmused lõkkeõhtuga.
Viljandis Huntaugu mäel algavad järgmisel nädalal Eesti riigi 100. aastapäeva sündmused lõkkeõhtuga. Foto: Elmo Riig

16. aprilli õhtul süüdatakse Huntaugu mäel lõke ja sealsamas suusamäe nõlval südamekujuline installatsioon, et tähistada romantilise ettevõtmisega Eesti Vabariigi 100. aastapäevapeo algust. Pidustused kestavad kolm aastat.

Viljandi linnavalitsuse korraldatav romantiline lõkkeõhtu ja südametulede süütamine on osake üle-eestiliste juubelipidustuste avapaugust. Lõkkeid soovitatakse sel õhtul süüdata ka kõigil neil, kes  ühisüritustel ei osale. Nii valgustatakse sümboolselt teed noorte laulu- ja tantsupeo poole ja tähistatakse saja aasta möödumist päevast, mil eestlaste asulad said ühendatud ning tekkis riigi kontuur.

Sel päeval saab oma armastust Eesti vastu väljendada ka näiteks EV100 äpi kaudu. Kõik, kes selle oma nutiseadmesse alla laadivad, võivad 16. aprillil vajutada südamenuppu ja need märguanded kuvatakse ETV ekraanil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles