Miks Ugala uus fassaad «hallitab»?

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala maja uhiuuelt fassaadilt praegu vastu vaatavad hallid laigud on ehitaja kinnitusel ajutine nähtus.
Ugala maja uhiuuelt fassaadilt praegu vastu vaatavad hallid laigud on ehitaja kinnitusel ajutine nähtus. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm

Suure renoveerimise käigus nullist uuesti üles laotud Ugala teatrimaja punane tellisfassaad on kattunud inetute hallitust meenutavate laikudega. Ehitaja kinnitusel on see tavapärane nähtus, mis peagi kaob.

Ehituse peatöövõtja aktsiaseltsi Nordecon projektijuht Olev Jõerand selgitas, et laigud pole hallitus, vaid vuugimördist ja uutest telliskividest niiskuse mõjul välja imbuvad soolad. «See on tavapärane nähtus, mida märjal perioodil laotud müüride puhul ikka ette tuleb. Ajapikku peseb vihm laigud maha,» rääkis ta.

Seda, kui kaua plekkide hajumine võiks aega võtta, ei julgenud Jõerand täpselt ennustada, sest seegi pidavat sõltuma ilmaoludest: mida rohkem on eelolevatel kuudel vihma, seda kiiremini hoone välisilme särama lööb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles