Politsei: korralikud rehvid aitavad ära hoida nii mõnegi õnnetuse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei käivitas koos rehviliiduga kampaania „Paigaldan korralikke rehve!“
Politsei käivitas koos rehviliiduga kampaania „Paigaldan korralikke rehve!“ Foto: Eesti Rehviliit

Politsei- ja piirivalveamet käivitas koos Eesti rehviliiduga kampaania „Paigaldan korralikke rehve!“ ning kutsub sellega ühinema rehvitöökodasid.

Põhja prefektuuri liiklustalituse juhi Henry Murumaa sõnul tahetakse ettevõtmisega juhtida tähelepanu korralike rehvide kasutamisele. „Autol pole võimalik nii kiiresti seisma jääda, kui velgedel olevate rehvide mustrist pole suurt midagi järel. Rehvi kokkupuutepind teega on sama suur kui keskmine nutitelefon ning kui see vähenegi ühendus toimub läbi kulunud rehvi, kannatavad nii auto juhitavus, kiirendus kui ka pidurdus. Rehvid on ühed tähtsamad auto osad,“ selgitas Murumaa.

Ebakvaliteetsete rehvide ohtu ei saa alahinnata, sest liikluses on kulunud rehvidega sõiduk peaaegu sama ohtlik kui joobes juht või kiiruseületaja. „Tean omast käest õnnetusi, kus sile rehv põhjustas teelt väljasõidu või tagant otsasõidu,“ lisas Herny Murumaa.

Eesti rehviliidu juhi Kaur Kuurme sõnul liituvad kampaaniaga rehvitöökojad, kes jälgivad hoolikalt seda, milliseid rehve nad klientidele paigaldavad. „Kui klient tuleb suverehviga, mille mustri jääksügavus on alla 2 millimeetri, siis programmiga liitunud rehvitöökojad selliseid rehve sõidukile ei paigalda. Selline rehv võib märjal teekattel ohtlik olla ennekõike sel põhjusel, et kulunud rehvidega on pidurdusmaa mitukümmend meetrit pikem,“ ütles Kuurme.

Politsei- ja piirivalveamet ning Eesti rehviliit kutsuvad kampaania põhimõtteid järgima, et üheskoos parandada liiklusturvalisust. Rohkem infot leiab http://www.rehviliit.ee/korralikudrehvid.

Talverehvide kasutamine Eestis on kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Lamellrehvidega tohib sõita aasta läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles