Juhtkiri. Nagu hambahari

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

«Mõista, mõista, mis see on: sinu oma, aga kõik teised kasutavad,» kõlab üks mõtteharjutus. Õige vastus on muidugi nimi. Kui keegi pakub aga hambaharja või arvuti salasõna, siis teeb ta ilmselgelt nalja.

Viljandi politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Lill võrdleb tänases lehes isiklikke andmeid, kontosid ja paroole just nimelt hambaharjaga, märkides, et ühtegi neist ei maksa võõrale kasutada anda. Ajendi niimoodi öelda annab aga lugu sellest, kuidas viimasel ajal on tegutsema hakanud end Microsofti töötajaks valetavad telefonipetised, kes küsivad ligipääsu arvutile. Üks Viljandi muusikakooli töötaja läkski liimile, ent õnneks jõudsid linnavalitsuse IT-spetsialistid sekkuda enne, kui päris paks pahandus kaelas.

Ehkki suur osa inimestest kasutab harilikul päeval mitut salasõna, ei ole keegi ühtegi neist käega katsunud, sest füüsilisel kujul neid lihtsalt ei eksisteeri. Võib-olla seetõttu ei oskagi paljud inimesed nende olemust ja väärtust õigesti hinnata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles